1. Bemutatkozás

  Vállalkozásunk 1984-ben alakult, akkor még, mint egyéni vállalkozás.

  Elsősorban felvonók karbantartásával és kisebb-nagyobb felújításaival foglalkoztunk. Azonban legfőbb tevékenységünk a lakótelepi egyparancsos felvonók gyűjtő vezérlésű felvonóvá alakítása volt. Kezdetben saját fejlesztésű jelfogós vezérlést építettünk be, majd a későbbiek folyamán a PMMf-Villgép által kifejlesztett un. pécsi vezérléseket szerelte vállalkozásunk. A Mikrolift Kft.-nek elláttuk Budapesti MEO és javítási munkáit is, mint alvállalkozó.

  Vállalkozásunk 1992-ben Kft.-vé alakult át, két fő tevékenységi körrel: épületautomatizálás és felvonó karbantartás, javítás. Ez azonban erőinket szétforgácsolta, így 1998-ban a vállalkozás a két terület szerint különvált.

  Az 1998-as év vállalkozásunk történetében fordulópont volt. Az addig csak saját felhasználásra késztett felvonóvezérlőket más vállalkozások számára is gyártani kezdtük. Kezdetben import vezérlőkártyákat használtunk (Witronik, MicroBasic), majd a 2000-es évtől kezdődően hazai fejlesztésű ECU kártyával felépített felvonóvezérlőket gyártottunk. Vállalkozásunk árbevételének 65-70%-át a gyártás, a fennmaradó 30-35 %-át a felújítás, karbantartás tette ki.

  UMFT

  A 2008-as évben elnyert Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett Innovációs pályázat segítségével teljesen saját fejlesztésű felvonóvezérlőt fejlesztettünk ki. A fejlesztés kiterjedt felvonóvezérlő, aknai szerelvények, hívó és jelzőkészülékek, terhelésérzékelő rendszer kialakítására. A berendezés modul rendszerű kialakítása nagy segítség a jelenlegi felvonóállomány korszerűsítésében. Vezérléseink lefedik a teljes felvonós felhasználási területet a kisteherfelvonótól a nagysebességű irodaházi vezérlésekig.

  A Lifon Kft. a Magyar Felvonó Szövetség és a Lift-S Egyesület tagja.